Automatisering in de Cloud

Automatisering op kantoor kan duur en onhandig zijn voor uw bedrijfsvoering als flexibiliteit en mobiliteit bij u voorop staan. Daarom kan automatisering volledig flexibel en schaalbaar via het internet plaatsvinden, "in de Cloud" is hier een zeer bekende en veel gebruikte oplossing voor.

Via kantoor

De opstelling kan in de meeste gevallen via het kantoor van uw onderneming lopen, daar staat de centrale server die zowel op kantoor als de mensen onderweg voorziet van de nodige informatie. Deze keuze wordt snel gemaakt als er al een server aanwezig is op het kantoor. Natuurlijk moet er wel gedacht worden aan een snelle internetverbinding om zo de faciliteiten te kunnen aanbieden op kantoor.

Via de Cloud

Op het moment dat meer mensen buiten kantoor werken en er niet voldoende server- of internetcapaciteit aanwezig is, kan het voordelig en makkelijk zijn om te kiezen voor een Cloud oplossing. Voor een Cloud oplossing is weinig investering nodig in hardware en ook het onderhoud wordt gedaan door de automatiseerder. Alles is in handen van de automatiseerder waardoor u nergens naar hoeft om te kijken. "Cloud computing" zoals de term officieel genoemd wordt, komt in 3 types, CSH Automatisering zal samen met de klant in overleg gaan welke vorm voor de klant geschikt is.

Public Cloud

De public Cloud is een opstelling waar uw data bij een grote internationale Cloud Service Provider (CSP) staat geïnstalleerd, uw data zweeft heel de dag van server naar server over heel de wereld. Dit brengt schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenbesparing en risico met zich mee! CSH Automatisering zal hier de klant uitgebreid over informeren om zo een juiste beslissing te waarborgen.

Private Cloud

De private Cloud is een opstelling waar uw data bij een grote nationale Cloud Service Provider (CSP) staat geïnstalleerd, uw data zweeft heel de dag van server naar server binnen Nederland. Dit brengt iets minder schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenbesparing, maar ook aanzienlijk minder risico met zich mee! CSH Automatisering zal hier de klant uitgebreid over informeren om zo een juiste beslissing te waarborgen.

Hybrid Cloud

Een hybrid Cloud is een oplossing waar er een combinatie gemaakt wordt tussen een public Cloud en een private Cloud. Deze combinatie wordt veelal gekozen bij grote datasets die veel rekenkracht nodig hebben maar ook veelal gevoelige informatie bevatten. CSH Automatisering zal hier de klant uitgebreid over informeren om zo een juiste beslissing te waarborgen.

Cloud Service

Cloud computing heeft 3 soorten diensten te bieden, de bekende SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) en IaaS (Infrastructure as a Service). In principe merkt de klant niets van welke type gekozen wordt aangezien CSH Automatisering de dienst beheerd. In beginsel ligt het aan het niveau van uitbesteden van de software, bij SaaS wordt de software als dienst (bijvoorbeeld Hosted Exchange E-mail) gehost en geleverd door de CSP. Bij PaaS zal dit alleen het platform zijn waarop CSH de dienst voor de klant zal draaien (bijvoorbeeld Webhosting). Bij IaaS (minst gebruikt in kantoor automatisering) zal gebruikt worden om ruwe computer rekenkracht en opslag te verschaffen. CSH Automatisering zal hier de klant uitgebreid over informeren om zo een juiste beslissing te waarborgen.

De keuze voor automatisering via het internet is altijd maatwerk, CSH Automatisering kan hier advies in geven en dit vervolgens ook uitvoeren.